Sztućce gastronomiczne
Zastawa stołowa jest niezbędnym wyposażeniem każdego lokalu gastronomicznego. Ważne jednak by wszystkie elementy były takie same. Trzeba mieć również na uwadze, że część talerzy lub szklanek się zbije w czasie użytkowania, a sztućce mogą się pogubić, dlatego na wyposażeniu dobrze przygotowanego lokalu usług gastronomicznych powinno znajdować się ok 15-20% więcej zastawy niż maksymalna ilość osób, które się w nim pomieszczą. Najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuacji jest zakup sztućców na sztuki. Oprócz cech czysto użytkowych warto zadbać także o wygląd i estetykę. W ofercie holenderskiego producenta sztućców weselnych i gastronomicznych Dostępnych jest wiele kolekcji, które mogą swoim wyglądem nawiązywać do stylistyki lokalu lub stanowić idealne dopełnienie talerzy. Jedno jest pewne - w każdym przypadku sztućce powinny być tanie funkcjonalne, trwałe. Sztućce polerowanie na wysoki połysk oraz doskonałe wyważenie dla większego komfortu i wygodnego ułożenia w dłoni to kolejne atuty tej serii.
